top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLichtekooi Be

Lichtekooi 02: Nieuw//Geluid

Bijgewerkt op: 1 mei 2021

Het is mei, er is een nieuwe lente, en wij zorgen voor een nieuw geluid.


Het is ondertussen al een seizoen geleden dat we jullie voor het laatst iets nieuws hebben kunnen presenteren, en we misten jullie. En deze keer is het een erg bijzondere collectie.


Met onze generatie is er een Nieuw Geluid te horen, die geen genoegen neemt met hoe de oudere generaties omgaan met de planeet. We nemen meer van de aarde af dan ze kan aanbieden, en daar zijn wij de prijs voor aan het betalen. Met miljoenen kwamen we twee jaar geleden op straat, maar nu dat niet meer kan, moet ons geluid op andere manieren weerklinken. Daar gaan wij iets aan doen.


Het is nu al ongeveer twee jaar geleden dat we op straat zijn beginnen komen om te eisen dat de planeet leefbaar blijft door onder dat cruciale tipping point van 1,5°C opwarming te blijven. En ja, onze politici beloven dingen, maar maken ze het ook waar?


In Parijs zijn ambities gesteld, maar later dit jaar op de klimaatconferentie van Glasgow zal moeten blijken in welke mate die waar zullen worden gemaakt.

In Glasgow moeten onze politici de planneet redden. Wij aanvaarden geen enkel smoesje waarom dat niet zou gebeuren. Daarom willen wij ze een handje helpen. voor elke aankoop in deze collectie, compenseren wij ± 270 Kg CO2. Dat is de uitstoot van een vliegtuig dat van Parijs naar Glasgow vliegt. Zo zijn ze helemaal mee naar die cruciale klimaatconferentie.


Nieuw Geluid bestaat uit twee pakketten, waarmee je nog steeds van je kan laten horen, nu we niet meer samen op straat komen. Zo geven we je een nieuw geluid.Het eerste pakket, "Luidkeels", bestaat uit tien stickers van een droevige ijsberg. Zo kan je overal waar nodig is al plakkend de longen uit je lijf schreeuwen. Koop het hier

Het tweede pakket, "Oorverdovend" zijn vier pins en vijf van de bovengenoemde stickers. Koop het hier


46 weergaven0 opmerkingen
bottom of page